Fertilitetsguide

Se hvordan vi kan hjælpe dig

Barnløshed - hvad er dette og hvad er konsekvenser af barnløshedsbehandling?

Cirka hver 5. fertile kvinde oplever en periode i sit liv med infertilitet og ufrivillig barnløshed. Alligevel er det kun 5-7% af alle mennesker, som i Danmark ikke opnår det at blive forældre, hvis de ønsker dette.

Cirka halvdelen af alle årsager til ufrivillig barnløshed skal findes hos manden og den anden halvdel hos kvinden. En foruroligende stigning i ufrivillig barnløshed ses på baggrund af den stigende alder hos kvinden, inden hun bestemmer sig til at ville have børn.

Derfor er det vigtigt for den enkelte at få klarhed over, hvorfor man er ufrivilligt barnløs. Er det en kendt årsag, kan man ofte rette denne, med en målrettet behandling, men er det alderen hos kvinden, er det vigtigt at man tager hurtige og rigtige bestemmelser for ikke at tabe.

Barnløshed pga. alder er et af de vigtigste elementer i, at flere og flere ikke får børn uden hjælp. I dag er gennemsnitsalderen for kvinder der føder deres første børn næsten 30 år, i modsætning til for bare 10 år siden, hvor kvinder var 28 år ved deres første fødsel.

Derfor er det ikke ligegyldigt, hvordan man behandler barnløshed. De barnløse som er over 35 år skal skynde sig, da fertiliteten falder hurtigt. Således har en kvinde på 40 år kun halvdelen af den fertilititet som en 35 årig har. Barnløshed bliver med årene et mere og mere akut problem, som man ikke bare skal vente på løser sig selv. Det er derfor vigtigt at kontakte fertilitetsklinikken. Her kan du få en gratis og uforpligtende samtale.

Du kan også læse mere på baby.dk

Copenhagen Fertility Center, En Fertilitetsklinik i København, IVF Klinik.