Ægdonation

Ægdonation vil sige, at en kvinde giver sine ubefrugtede æg til en anden kvinde, som ikke selv har æg til befrugtning.

Ægdonation finder sted i forbindelse med kunstig befrugtning. Ægdonoren kan være enten anonym, eller have åben eller kendt identitet efter den nye lov i Danmark. På samme måde er dobbeltdonation tilladt hvis bare sæden eller ægget er fra en åben donor.

Det er tilladt at få behandling med ægdonation indtil patienterne i Danmark fylder 46 år.

Ægdonation tilbydes kvinder, hvad enten de er enlige, lever i et lesbisk parforhold eller er heteroseksuelle.

Ægdonationsbehandling - hvornår?

Behandling med ægdonation kan være en hjælp til kvinder, der ikke selv kan producere æg og blive gravide, hverken på naturlig vis eller ved kunstig befrugtning. Dette kan skyldes manglende kvalitet af æggene eller manglende ægproduktion forårsaget af fx tidlig overgangsalder, kromosomsygdomme, andre arvelige sygdomme eller behandling med kemoterapi.

At modtage donoræg

Beslutningen om at modtage donoræg kan være svær, det er derfor vigtigt, at man tager sig tid til at overveje beslutningen.

Proceduren ved modtagelse af donoræg er forholdsvis simpel og skånsom.

Før behandlingen starter er det vigtigt, at man er grundigt informeret om behandlingsforløbet, og det er noget vi sørger for. Der vil også blive foretaget grundige undersøgelser, ligesom mandens sædkvalitet vil blive undersøgt.

Når man skal modtage ægget, skal man i en forbehandling med det kvindelige kønshormon østradiol og progesteron, så man efterligner den naturlige cyklus. Derefter får man lagt ægget tilbage i livmoderen.

På Copenhagen Fertility Center er der 2 muligheder for ægdonation:

Ægdonation med æg fra Danmark

Hvis du/I er interesseret i at modtage donoræg fra Danmark, er du/I velkommen til at kontakte os for mere information om jeres muligheder. Ventetiden på donoræg fra danske kvinder kan være lang, og derfor tilbyder vi også donoræg fra udlandet.

Ægdonation med æg fra udlandet

Ægdonation med æg fra udlandet er en simpel metode. Hele behandlingsforløbet for dig/ jer foregår på Copenhagen Fertility Center i København/ Skodsborg. Når man får ægdonation fra udlandet vil det altid være fra en anonym ægdonor på grund af udenlandsk lovgivning.

I gennemsnit tager det kun 2-3 måneder fra man starter op i ægdonationsprogrammet til at man gennemgår den første ægoplægning. 58% af vores patienter opnår graviditet og vores erfaring viser, at graviditet allerede er mulig efter 2 måneder.

Samarbejde med EUGIN Barcelona

Vi har på Copenhagen Fertility Center et tæt samarbejde med EUGIN klinikken i Barcelona. Ægdonoren vil blive udvalgt efter de karakteristika, som ligner den kvinde, der skal modtage æggene. Der vil altid blive udført genetisk testning. Laboratoriet i EUGIN er ISO-certificeret og godkendt af EU’s Vævsdirektiv og er i samarbejde med os blevet accepteret som en værdig og dygtig samarbejdspartner.

EUGIN klinikken i Barcelona er et af verdens største indenfor ægdonation, hvilket gør det muligt at finde det bedst mulige match til dig/ jer. Ægdonation på Copenhagen Fertility Center via EUGIN klinikken har ingen ventetid!

Sådan kommer du i gang

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale om dine/ jeres muligheder.

Vi vil nøje gennemgå dokumenter og behandlingsregimer, der skal foregå, ligesom vi vil screene dig og din eventuelle partner for sygdomme og høre, hvilke tanker og spørgsmål I har.

Hvis I ønsker det, kan der laves en genetisk test, som kan matches med ægdonoren. Hermed kan man nedsætte risikoen ganske betydeligt for genetiske recessive sygdomme. Når graviditet er opnået, tilbyder vi derudover en blodprøve hos moderen i 10. grav. uge for at screene for kromosomfejl hos fosteret- Non-Invasiv Prenatal Test (NIPT). Du kan læse mere om NIPT her (Link)

Ægdonationen trin for trin vil således bestå af: