Ventetiden på CFC er meget kort til behandlng

Hvorfor er der så lang ventetid til fertilitetsbehandling?

På offentlige sygehus klinikker er ventetiden til samtale og efterfølgende ventetid til behandling oppe på 8 måneder eller helt op til et år, før selve behandlingen starter.

Både med og uden henvisning fra din egen læge kan vi gøre meget af ventetiden kortere og lave mange af behandlingerne med det samme.

Generelt arbejder vi på Copenhagen Fertility Center med at afkorte ventetiden så meget som muligt. Ventetiden kan opdeles i følgende:

  1. Ventetid til første samtale
  2. Ventetid til at alle undersøgelser for at stille den rigtige behandlingsplan og diagnose
  3. Ventetid til selve behandlingen herefter kan starte.

VI har igennem 30 år arbejdet med at få disse tider ned og specielt anvendt metoder og strategier til at få flere ting til at ske på en gang. Således er ventetiden til 1. samtale under en uge for fertilitetsbehandlinger på klinikken.

Ved den første samtale bliver alle blodprøver samlet sammen og hele fertilitets historien for patienten sat i en ramme så en umiddelbar planlægning af yderligere undersøgelser kan sættes i gang.

Disse yderligere undersøgelser er ofte blodprøver, evt. sædprøve og en vandskanning for at se om æggelederen er åben inden vi kommer frem til et behandlings forslag.

Dog er der ca. 5 % af patienterne, hvor vi finder en at der skal laves mere tidskrævende forundersøgelser. Det drejer sig om tilfælde med stofskifte problem, polypper i livmoderen etc. der skal behandles først.

Men for 95 % af vores patienter kan alle undersøgelser være færdig på under 14 dage.

Derfor kan en kvinde eller et par komme i behandling inden for meget kort tid på Copenhagen Fertility Center.

Vi prioriterer derfor at så mange som muligt får en plan for behandling eller udredning med hjem allerede efter 1. samtale på klinikken.

For at kunne opretholde denne hurtige og kompetente behandling, kræve det at vi hver dag er et team af veluddannede sygeplejersker og jordemødre, men også speciallæger med mange års erfaring inden for barnløshedsbehandling.

Ja ved ved en grundig forundersøgelse er der nogle patienter som slet ikke skal i fertilitetsbehandling, men det at indstille et skjult for lavt stofskifte, eller rette ind på en PCO kvindes insulin resistens er nok.

Derfor er det vigtigt hurtigt at komme ind til undersøgelse.

Svend Lindenberg 20. oktober 2019/20.01.22 svl