Museforsøg viser at en simple tilsætning af et vitamin kan forbedre fertiliteten

Spændende nyt fra dyreverden der måske kan hjælpe ældre kvinder med fertiliteten.

Af Svend Lindenberg

I dag ved de fleste at fertiliteten falder med alderen og allerede efter 35 års alderen for de flest kvinder ser man et stærkt fald i fertiliteten og kvaliteten af kvindens æg. Dette skyldes mange faktorer men en er det store antal kromosomfejl der opstår i denne alder.

Dette skyldes ofte, at der i en speciel celledeling tabes kromosomer pga. alderen og svækkelse i æggets celle delings mekanismen.

En forskergruppe fra Australien har nu vist på mus at denne forandring med alderen til dels kan modvirkes med et enkelt vitamin lignende stof kaldet Niacinamid-Adenin-Dinucleotid. Et stof som hører til B vitamin familien.

De viser at aldrene mus med tilskud af Niacinamid-Adenin-Dinucleotid netop hindre denne aldring i æggene så de får flere og sundere æg.

De australske forskere, der står bag denne undersøgelse mener at en lignende undersøgelse på menneske æg ville være det næste i denne forsøgs række.

Her på Copenhagen Fertility Center følger vi meget med i denne forskning, da dette måske kan blive et gennembrud i behandlingen af ældre kvinder med nedsat fertilitet. Man kan måske komme så langt, at æg frysning ikke længere er nødvendigt.

Du kan læse hele artiklen her:

Reference: