Mænds sædkvalitet falder med årene specielt mænd med dårlig sæd

Mænds sædkvalitet falder med årene specielt mænd med dårlig sæd.

Nyt studie fra Rigshospitalers afdeling for Vækst og Reproduktion viser at har man en dårlig sædkvalitet er der en stor risiko for at med tiden bliver sædkvaliteten kun dårligere.

I et studie, hvor man fulgte mænd over 15 år, med dårlig sædkvalitet, så man at sædcelle kvaliteten faldt. Tidligere har man troet at sædcelle kvaliteten ofte bare blev den som man nu fandt ved første undersøgelse. Desværre er der noget som tyder på at mænd med dårlig sædkvalitet kan se frem til at den med tiden bliver dårligere.

Dette betyder at mænd med dårlig sædkvalitet ikke skal vente for længe med at få børn, - og har de ikke en kvindelig partner lige nu, skal man måske anbefale at de får frosset noget sæd ned med det samme som så kan anvendes senere.

Denne situation er helt sammenlignelig med det vi ser hos kvinder med dårlig æg reserve. Her anbefaler man også at fryse deres æg ned hurtigt.

På Copenhagen Fertilty Center tager vi dig gerne ind til en uforpligtende gratis samtale.

Du kan læse hele artiklen her: https://academic.oup.com/humrep/article-abstract/33/11/1963/5105879?redirectedFrom=fulltext.