Kvinder med PCO er der noget om det betyder noget for æggene og børnene?

Nu er vi ved at få lidt bedre styr på hvad der sker med PCO kvinder i IVF behandling og hvad man måske skal gøre for at undgå dette.

I de nyeste videnskabelige artikler viser det at ovarierne og specielt ægge blærerne (follikler) har en anden omsætning af specielt celle væg fedstoffer. Dette medfører at befrugtningen af de æg der kommer ud er lidt dårligere end hos kvinder uden PCO. Du kan læse mere her om resultaterne: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960076018300359?via%3Dihub

Ligeledes er det nu vist at der hos PCO kvinder er en lidt højere risiko for at føde børn med autisme. Man har i store undersøgelser set at hos kvinder med autisme ses flere PCO patienter, ligesom kvinder med PCO føder flere børn med autisme. Dette er ikke nogen meget større risiko end hos vinder uden PCO men den er der. Man har også set at dette formentligt skyldes det lidt højere testosteron hos kvinder med PCO.

Disse resultater er publiceret i det anerkendte tidskrift Nature: https://www.nature.com/articles/s41398-018-0186-7#Sec12

Hvad kan man gøre?

Begge forhold, dette med øget risiko selv om den er lille for autisme og lavere fertilisering af æggene ved IVF kan formentligt forebygges ved en omhyggelig screening af kvinder inden fertilitets behandling og hermed have en mulighed for at korrigerer insulin resistens og andre metaboliske forhold inden graviditet.

Vi på Copenhagen Fertility Center har i mere end 18 år netop drevet forskning og behandling af PCO kvinder og har en speciale funktion inden for dette på klinikken.

Ønsker du at hører mere an du ringe og få en uforpligtende konsultation med Professor Svend Lindenberg