På Klima kontoen har Covid 19 krisen gjort noget godt for os på klinikken.

Klima og Corona, intet er så skidt at det ikke er godt for noget

Enhver krise fordrer at man tilpasser sig og nogle gange er disse nye løsninger bedre end det man hidtil har gjort. Her efter ca. en måned hvor vores klinikker har kørt med særlige Corona tiltag, kan vi nu gøre en hurtig status på hvad vi har lært.

Video samtaler virker også for klimaet:

En af de første tiltag var at ændre vores første samtaler med patienter, til at forgå via videoopkald over nettet. I løbet af den første måned er det blevet til 160 samtaler med patienter som har sparet tiden og transporten ind til klinikken. En hurtig beregning viser at klimaet kan være sparet for ca. 10 ton CO2, i form af bilkørsel til klinikken. Det svare ca. en danskeres samlede udledning på et år.

Måske mere tryghed,

I tillæg til besparelsen i transport, har et flertal også givet udtryk for at de føler sig mere komfortable ved at sidde der hjemme til den første samtale. Vi ser også at begge parter oftere kan være til stede når der er tale om par og det bidrager helt sikkert også til trygheden. Omvendt kan det for nogen virke som mere stressende, først at komme ind på klinikken når behandlingen starter, men det er noget vi kan tage hånd om til den tid.

Besparelse i papir

Video samtalerne har også bidraget til den endelige udfasning af de store mængder papir der hidtil er blevet printet med informationer til patienterne. Når alt information kun sendes pr sikre mail, resulterer det i en besparelse på 3200 ark papir på en måned.

Hvad har vi så lært

Video konsultationer er helt sikkert en service vi håber at benytte mere også i fremtiden. Der vil naturligvis stadig være mulighed for konsultationer her på klinikken også, men Corona tiden har vist at det for mange er en fordel at tage især den første samtale over nettet.

Vi har også lært en hel del om vores arbejdsgange her på klinikken, som vi har kunne effektiviserer.