Simple IVF har mange fordele for uforklarligt barnløse

Simple IVF til 10.000 kroner; Hvorfor nu det?

Der er mange måder at se på resultaterne ved en fertilitetsbehandling. Det kan være chance per behandling for at blive gravid, hvor hurtigt kan man blive gravid, hvor meget koster, det og hvad er bivirkningerne, man skal igennem, før man bliver gravid.

Derfor er det vigtigt at få en grundig information. En meget stor del af vores patienter kommer med uforklarlig barnløshed, dvs. man ikke med de undersøgelser vi kender i dag kan finde en årsag. Her tilbyder fertilitetsklinikken næsten altid en let stimulation med hormoner og insemination med enten partnerens sæd eller donor sæd.

Resultaterne af dette er for de første 3 forsøg ganske effektivt nemlig ca. 15-20 % graviditet per forsøg. Herefter falder chancerne, fordi årsagen nok ligger i overlevelsen af sædcellerne, æggelederens passageforhold eller befrugtningsmekanismen, alle forhold hvor insemination ikke kan hjælpe.

Derfor skifter klinikken ofte over til reagensglas metoden med kraftigere hormonbehandling og udtagning af æg . Denne IVF behandling er meget effektiv, men både mere kostbar og besværligere, da der skal gives mere medicin og bivirkningerne og større.

Det man vil opnå med fertilitetsbehandling er at tage et sundt æg ud, befrugte det og lægge det tilbag med så få bivirkninger som muligt. Derfor har vi på Copenhagen Fertility Center udviklet denne nye simple IVF sammen med internationale forskere.

Her anvender man kun tabletter til æg modningen og styrer mod at tage 1-3 æg ud. Resultaterne ved oplægning af æg er lige så gode som med konventionelle reagensglas metoder men billigere, mindre besværligt og med langt mindre bivirkninger.

Når man ser på omkostningerne ved fertilitetsbehandlingen, som antal bivirkninger, tiden indtil man bliver gravid og bivirkningerne, er simple IVF et godt alternativ at skifte til.

Behandlingen foregår ved at kvinden på 2. til 3. dagen i menstruationscyklus begynder at tage Tamoxifen tabletter dagligt. Efter 8 dage kommer hun tilbage til en skanning, og her bestemmer vi hvornår æggene skal tages ud. Den dag man tager den æg løsende sprøjte stopper kvinde også med at tage tabletterne, og efter 36 timer udtages æggene.

Fordelen er at man ikke skal tage mange forskellige medikamenter, det er simpelt og æg udtagningen er meget lettere, da æggestokkene ikke er så påvirkede.