Kan jeg selv gøre noget for min PCO tilstand ?

Engelske og Australske forskere har gennemgået de mange forskellige videnskabelige studier der er lavet om livsstil, akupunktur og inositol behandling hos kvinder med polycentrisk ovarie syndrom.

Deres konklusion er at, ja man kan gøre noget livsstil ændringer i kost og motion virker godt på sukker balancen og vægt kontrol, ligesom dette i kombination med akupunktur har en virkning. Derimod mangler vi stadigt gode data på kosttilskud som inositol. Her har man ikke set nogen virkning. Konklusionen er at ja ved at ændre kost og motionerer, kan patienterne selv gøre meget, men de aller fleste med stort BMI og/eller fertilitets problemer bør have hjælp af en læge.

Det drejer sig om at ændre på insulin resistensen og tarm bakterier ligesom sult centret i hjernen nogen gange skal ændres.

I dag har man store muligheder for netop at hjælpe PCO kvinder med en kombination af livsstil, diæt og medicinsk behandling.

Derfor bør PCO patienter tilses af en specialist.

Man skal tænke langsigtet med PCO, der både har nogle sundhedsvirkninger på kort sigt men sandeligt også på langt sigt med sukker syge, infertilitet, blodpropper og cancer risiko.

Du kan læse mere her:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30608609/

Svend Lindenberg 04-03-2019