Resultater fra Kongressen

Hvad oplevede vi på kongressen i Shanghai 18. -19. August 2018?

Copenhagen Fertility Center var inviteret til at fortælle om vores resultater med Mild Stimulation, der nu er lige så gode som ved konventionel IVF i specielle patient grupper.

Vores metoder og resultater blev velmodtaget og flere klinikker i Shanghai anvender nu dette. Specielt professor R.C Chain, der var medarrangør af kongressen var meget begejstret.

Udover vores foredrag blev resultater fra Danmark fra Claus Yding Andersens gruppe på Rigshospitalet nævnt flere gange når man talte om nedfrysning af ovarievæv til bevarelse af fertiliteten efter cancer behandling. I alt 130 børn er nu født efter denne metode, hvor man før kemoterapi nedfryser væv fra æggestokkene for at beskytte dem mod den dårlige virkning af kemoterapien. Når så kvinden er rask fra sin cancer sætter man vævet tilbage og hun er nu fertil igen. Mere end 30 % får børn ved første behandling, hvilet er meget flot.

Professor Willem Ombelet fra Genk Universitetet i Belgien fortalte om et nyt laboratorie set up, hvor alt kan gøres i små reagensglas uden et avanceret laboratorium. Ja man får faktisk bedre resultater, da æggene behandles mere naturligt. Men dette til en langt lavere pris så man nu kan tilbyde denne behandling i udviklingslande til en IVF pris på under 6000 kroner. Dette er også e mulighed vi vil se på her i klinikken på Copenhagen Fertility Center.

Professor R.C.Chain fortalt at man i Kina nu laver mere end 1 million IVF behandlinger om året, hvilket er fantastisk flot. Nu er 1 barns politikken også lavet om så par kan få 2 børn og sæddonation er tilladt. De gjorde meget ud af på alle de klinikker vi så at gøre opmærksom på at abort og kønsselektion ikke er tilladt i Kina og straffes hvis det bliver opdaget.

Ligeledes blev det igen klart at genetisk undersøgelser af æg for at screene for mulige sygdomme ikke er tilrådeligt som rutine, da det formentligt ødelægger chancerne for normale par at få et barn.