Overvægt kan forårsage barnløshed hos næste generation

Hvorfor hjælper vi på Copenhagen Fertility Center med vægttab?

Det er velkendt at overvægt hos en kvinde, der ønsker at blive gravid, kan være et problem. Overvægt er i sig selv sundheds skadeligt for den enkelte kvinde og kan skabe problemer med at blive gravid og problemer i graviditeten. Derfor hjælper vi alle overvægtige med at tabe sig på Copenhagen Fertility Center.

Vi har ikke et fast BMI-mål, der skal nås før vi går i gang med en fertilitetsbehandling. Det som er vigtigt, er at se på den enkelte og hvor meget denne person kan forbedre sit BMI. Selv en lille ændring kan have en stor effekt på fertiliteten. Det er heller ikke vores opgave på klinikken at udelukke enkelte mennesker i at få et barn, kun på baggrund af deres BMI. Men der er også en anden grund viser det sig nu at overvægt er et problem i graviditeten.

En enestående (ja det er aldrig vist før) dansk videnskabelig artikel viser i en stor undersøgelse, at drengebørn født af en overvægtig moder har en dårligere fertilitet end børn født af normal vægtige mødre. Dette er endnu en grund til at forsøge at få sin vægt bare lidt ned inden en graviditet.

Arendt, LH, Høyer, BB, Kreilgaard, AF, et al. Maternal pre‐pregnancy overweight and infertility in sons and daughters: A cohort study. Acta Obstet Gynecol Scand. 2020; 00: 1– 7. https://doi.org/10.1111/aogs.14045