Mild Stimulation

Barnløshedsbehandling tilpasset den enkelte patient.

Svend Lindenberg.

Verdens første reagensglasbarn Louise Brown blev født i 1978. Få år efter besluttede en lille gruppe af unge læger i Danmark at gøre dem kunsten efter og det lykkes med det første barn I 1983. Flere fra det første team arbejder stadig med fertilitetsbehandling på Copenhagen Fertility Center.

Lægerne på CFC introducerede som de første i Danmark simpel hormonbehandlinger.

Igennem årene har udviklingen medført en støre kendskab til ovarie hormonerne og dermed har medicinal industri også fulgt med mere potente og avancerede medicinske behandlinger.

Faktisk er der nu mere end 10 forskellige medicinsk produkter på markedet med mange forskellige kombinationsmetoder. Alt dette er gjort, for at forbedre og effektiviserer behandlingerne for patienterne.

Nu kan man bedømme disse mange behandlinger, fordi mange er blevet anvendt i lang tid. Dette har medført videnskabelige analyser, der har set på kombinationer og forskellige stoffers indvirkning på hormon behandlingen.

Konklusionerne på disse analyser er,

1) at mange af stofferne har præcis sammen virkning og ikke som antaget en forskellig virkning.

2) Ligeledes er man i dag blevet opmærksom på at det ikke alene er antallet af æg man får ud, der har betydning for resultaterne. Faktisk har vi i dag set, at mindre en 10 % af de æg som udtages, fører til et barn. Der er således et meget stort spild af æg ved IVF behandlingen.

3) Den kraftige medicinske behandling kan i sig selv give risiko for farlige og svære bivirkninger, så man må opgive behandlingen eller tage en risiko for patientens sikkerhed. Ligeledes mener man at kunne se en sammenhæng mellem nogle misdannelser hos børn efter IVF behandling og hormon behandlingen. – Også en lille men signifikant øgning i cancer hos mødre til IVF behandling kan måske tillægges denne kraftige hormon behandling. Derfor tager vi på Copenhagen Fertility Center hensyn til den enkelte patient og individualiserer behandling med henblik på at bruge så lidt medicin som muligt.

ESHRE reference:

Assisted reproduction and its role in human evolution