Ægudtagningen kan man gå hjem lige efter?

Ægudtagningen er det et problem?

På Copenhagen Fertility Center har vi både været pionerende i den moderne æg udtagnings teknik men også været førende i at udvikle teknikken.

Allerede i 1980 udviklede dr. med Suzan Lenz den banebrydende ultralyd vejledte follikel punktur og kunne vise i hendes disputats at æg udtagning med ultralyd var sikker og meget effektiv.

På den tid og i lang tid efter anvendte man relativt tykke punktur nåle og var derfor nød til at indlægge kvinderne og give dem morfin og mange andre sløvende stoffer, for at kunne gennemfører proceduren.

Vi på Copenhagen Fertility Center har siden fortsat denne udvikling af æg udtagningen og i samarbejde med førende japanske klinikker begyndt at anvende minder og smaller nåle. Dette hjalp meget på smerte oplevelsen og gjorde proceduren lettere for patienterne, men først efter udarbejdelsen af specielle lokal bedøvelses teknikker i samarbejde med tandlæger kunne vi afkorte æg udtagningen til nogle få minutter og ændre smerte oplevelsen. Samtidigt kunne vi undgå morfin, stesolid og andre bedøvende midler. Dette øgede sikkerheden betydeligt for bivirkninger og reducere risikoen.

I en undersøgelse vi lavede her på klinikken kunne patienterne sammenligne den sløvende bedøvende procedure med den mere sikre procedure med tynde nåle og lokal bedøvelse. Her fandt vi betydeligt bedre smerte lindring ved den nye metode ligesom patienterne meget hurtigt kunne gå hjem uden bivirkninger.

”Det har bragt yderligere patient sikkerhed ind i behandlingen, og gjort behandlingen meget mere tilgængeligt for vores patienter” siger Svend Lindenberg fra Copenhagen Fertility Center.

https://youtu.be/SOMrDKHD1aY