Ægdonation

Ægdonation vil sige, at en kvinde giver en anden kvinde sine ubefrugtede æg.

Ægdonation finder sted i forbindelse med kunstig befrugtning. Ægdonoren vil altid være anonym. Donerede æg må aldrig befrugtes med sæd fra en donor, idet barnet altid skal kende mindst én af sine genetiske forældre.

I Danmark er det nu tilladt kvinder, der ikke er i behandling for barnløshed, at donere æg. Da de fleste kvinder, som er i behandling, vælger at fryse deres overskydende æg ned til senere brug, er beholdningen af donoræg i Danmark begrænset.

Ægdonationsbehandling – hvornår?

Ægdonationsbehandling kan være en hjælp til kvinder, der ikke selv kan producere egnede æg til befrugtning, hverken på naturlig vis eller ved kunstig befrugtning. Manglende kvalitet af æggene eller manglende ægproduktion kan skyldes tidlig overgangsalder, Turner syndrom, alder eller sterilisation f.eks. på grund af kemoterapi. Disse kvinder kan hjælpes til graviditet ved ægdonationsbehandling. Kvinder der bærer på en arvelig sygdom, kan også få et rask barn ved hjælp af ægdonations behandling.

At modtage donoræg

Beslutningen om at modtage donoræg kan være svær. Derfor er det vigtigt, at I/du tager jer/dig tid til at overveje jeres/din beslutning.

Proceduren ved modtagelse af donoræg er forholdsvis simpel. Før selve donationen er det vigtigt, at I/du er grundigt informeret om jeres/dit behandlingsforløb – det sørger vi for.

Inden behandlingen med ægdonation begynder, vil vi foretage undersøgelser af jer begge/dig, således vi kender mandens sædkvalitet, og vi ved, at kvindens livmoder er i stand til at modtage det befrugtede æg.

To dage efter befrugtningen, kan klinikken fortælle, hvor mange æg der har delt sig, og som kan lægges op i livmoderen.

I en tid før og efter ægoplægningen, skal kvinden have noget medicin (Østradiol), som gør livmoderen i stand til at modtage det befrugtede æg. Således øges sandsynligheden for at ægget vil sætte sig fast i livmoderen, og blive til en graviditet.

Ægdonation i udlandet

I Danmark er der lang ventetid på donoræg. Derfor kan ægdonation i udlandet være et godt alternativ for mange.
Ønsker I/du at modtage ægdonationsbehandling i udlandet, er det en god idé at få foretaget nogle af forundersøgelserne, scanninger og den medicinske behandling på en dansk fertilitetsklinik. Hos Copenhagen Fertility Center bistår vi med forundersøgelser og efterbehandling ved ægdonation i udlandet, men det er til enhver tid den udenlandske klinik, der er at betragte som jeres ægdonations behandlingssted.
Copenhagen Fertility Center's funktion er, på foranledning af den udenlandske klinik, at undersøge og oplyse om jeres/din sundhedstilstand. Vi påtager os ikke ansvaret for ægtransplantationen og resultatet, idet selve ægdonationsbehandlingen foregår i udlandet.

Sådan kommer du/I i gang

I/du skal selv tage kontakt til den klinik i udlandet I/du ønsker at blive behandlet på. I/du indgår alle aftaler vedr. behandlingen direkte med den pågældende klinik.
Befrugtning af ægget og oplægning af det befrugtede æg foretages på ægdonationsklinikken i udlandet. Efter hjemkomsten kan I, hvis I ønsker det, fortsætte opfølgning på behandlingen hos Copenhagen Fertility Center.
Vi anbefaler, at I inden I kommer på Copenhagen Fertility Center, får foretaget sædanalyse og blodprøver hos jeres praktiserende læge og medbringer resultaterne til Copenhagen Fertility Center. Hvilke prøver I skal have lavet, kan være forskelligt fra klinik til klinik. Det er derfor vigtigt, at I får afklaret med jeres behandlingssted, præcist hvilke prøver der skal foretages inden ægdonationen.

Ægdonation trin for trin

 • Kontakt til udenlandsk klinik
 • Samtale med lægen
 • Blodprøve/sædprøve
 • Samtale med lægen
 • Hormonstimulering/nedregulering
 • Kontrolskanning af livmoderslimhinden
 • Sædprøve (behandlingsstedet)
 • Befrugtning af ægget (behandlingsstedet)
 • Ægoplægning (behandlingsstedet)
 • Graviditetstest
 • Graviditetsskanning

I kan læse mere om ægdonation i udlandet ved at se her.
På Copenhagen Fertility Center samarbejder vi med flere klinikker i udlandet. I kan se deres adresser og websider her. Ønsker I at modtage behandling på en anden udenlandsk klinik end de nævnte, er det ingen hindring.

Blastocyst transfer med kun et besøg

Copenhagen Fertility Center er nu først med tilbud om ægdonation i udlandet, med planlagt udrejse, uden stress og alt på plads inden man tager afsted.
I samarbejde med Iankentro klinikken i Grækenland tilbyder CFC at mandens sæd på frys bliver sendt til klinikken, hvor donor afgiver sine æg. Når de er fertiliserede og fremdyrkede til blastocyster fryses de ned. Herefter kan parret i Danmark i ro og mag selv bestemme, hvornår de vil komme og på denne måde få alt planlagt mht. ferie eller fridage uden stress. Resultaterne er lige så gode eller bedre end med friske æg, og meget mere enkelt for alle. Ring og få mere at vide

I København sætter vi først den danske modtager af æggene i gang, når vi ved der er blastocyster klar. Vi kan så planlægge det hele i 3-4 uger i forvejen og dermed kan flybilletter bestilles i god tid og billigere end ved den almindelige ægdonationsmetode. Ligeledes kan man planlægge det til en weekend eller en ferie, og man behøver kun være i Thessaloniki 1 dag.

Resultaterne af den almindelige ægdonationsprocedure sammenlignet med denne nye planlagte ses nedenfor.

Graviditetsrate

antal aflyste

Gamle ægdonation

67%

4,5%

Nye blastocyst donation

72%

1,9%

 

Prisen i Iakentro for ægdontion med sæd sendt fra Danmark*

4.500 Euro

Prisen i Iakentro for ægdonation med frisk sæd fra manden

4.000 Euro

Prisen i Iakentrao for embryo donation

5.000 Euro

Uden medicin til donator er prisen ydeligere

500 Euro

 

* nedfrysning og afsendelse af mandens sæd koster 7.000 danske kroner

 

Grækenland

IAKENTRO Fertility Clinic
4, Agiou Vasiliou Street
Charilaou, 5450
Thessaloniki, GREECE
Phone: +30-2310 325 525
Fax: +30-2310 325 765
E-mail: info@iakentro.gr
Web: www.iakentro.gr

IVF-coorinator: Triada Baloukoudis

 

Spanien

Equipo IVI Valencia
Plaza de la Policia Local
3 46015 Valencia
Phone: +34 96 305 09 00
Fax: +34 96 305 09 99
E-mail: ivivalencia@ivi.es
Web: www.ivi.es

 

Clinica Fertia
Edificio Tres Coronas
Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz - No 4 Local B
29640 Fuengirola, Málaga
Spain
Phone: +34 952 592 323
Fax: +34 952 592 234
E-mail: clinicafertia@clinicafertia.com 
Web: http://www.clinicafertia.net/

 

Rusland

AVA-Peter Clinic
Nevsky pr. 22-24, Saint-Petersburg, Russia, 191186
phone: +7 812 600 7 812, +7 812 600 777 8
fax: +7 812 600 78 94
e-mail: info@clinic.avapeter.com
Web site: http://www.avapeter.com/en/about/

Bestil en gratis og helt uforpligtigende samtale med fertilitetslægen

KORT VENTETID! Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest
Barnløshedsbehandling - udredning og forklaringer


Kort ventetid! Mandag til fredag 7:30 - 18:00 - Weekender 8:00 - 13:00
Vi har overenskomst med Sygesikringen. Copenhagen Fertility Center's priser og resultater
 • The International Society for Mild Approaches in Assisted Reproduction (ISMAAR)
Copenhagen Fertility Center
Lygten 2C
2400 København NV
Danmark

Tlf: (+45) 33 25 70 00
Fax: (+45) 33 25 70 05
 • Nyt fra fertilitetsklinikken