Svend Lindenberg

Svend Lindenberg har siden 1979 arbejdet med fertilitet uafbrudt indtil d.d.

Han startede som student på kromosomlaboratoriet på Rigshospitalet, hvor han var med i det team, som satte det første reagensglasbarn laboratorium op, og hvor han var den drivende kraft i laboratoriet mhp at etablere dyrkningerne. Sammen med Dr. Suzan Lenz og Dr. Jørgen Lauritsen var han den tredje part i at frembringe den første IVF graviditet i Danmark i 1982, der desværre endte med en abort, men allerede i 1983 havde dette team det førstefødte barn i Danmark efter reagensglas metoden.

Svend Lindenberg skrev disputats om implantation og var den første i verden, der så hvordan det menneskelige æg sætter sig fast i en livmoderslimhinde. Dette arbejde blev startet på forskningslaboratoriet på kromosomlaboratoriet på Rigshospitalet, og han har siden været leder af et forskningslaboratorium, hvor der selv i dag sidder laboranter, der var med dengang. De arbejder nu på Copenhagen Fertility Center med forskning og behandling.

Svend Lindenberg er fuldt uddannet gynækolog og udover at være leder og overlæge på fertilitetsklinikken på Herlev Hospital, har han også i en årrække været professor ved Københavns Universitet i faget human reproduktion.

I dag er han leder og chef på Copenhagen Fertility Center, der er Danmarks største fertilitetsklinik, men han er også aktiv i en forskningsenhed i samarbejde med Københavns Universitet og Landbohøjskolen, ligesom han er medlem af bestyrelsen i flere videnskabelige selskaber.

Svend Lindenberg er således en af de læger i Skandinavien med længst erfaring i fertilitetsbehandling.