FAQ om barnløshed

Hvornår kan et par defineres som barnløse?

Barnløshed er defineret som manglende evne til at blive gravid ved regelmæssig ubeskyttet samleje igennem to år.

Hvad er hovedårsagerne til barnløshed?

De kvindelige årsager til barnløshed er lukkede æggeledere og/eller bughindebetændelse, uregelmæssige eller unormale menstruationer/ægløsninger eller endometriosis. De mandlige årsager skyldes dårlig sædkvalitet og/eller kvantitet. Nogle par har uforklarlige årsager til deres barnløshed, idet man er ude af stand til at definere nogen egentlig grund.

Hvad er PCOS?

Polysystisk ovariesyndrom eller bare PCOS, er betegnelsen for uregelmæssig ægproduktion hos kvinden. PCOS rammer 15 % af alle kvinder i den reproduktive alder. Årsagen er dels arvelig, dels livsstilsbetinget og dels pga. insulinresistens.

Årsager til beskadigede æggeledere

Som regel er det infektioner, der er årsag til lukkede eller beskadigede æggeledere.

Cystisk fibrose (CF)

Cystisk fibrose er en sjælden arvelig sygdom, som ofte er sammenhængende med manglende sædledere og dårlig funktion af slimhinderne.

Hvad er endometriosis?

Endometriosis vil sige forekomst af endometerialvæv udenfor livmoderen. Det er blevet anslået at 3-10% af alle kvinder i den reproduktive alder har endometriosis. Symptomerne på endometriosis er typisk smerter og ufrivillig barnløshed.

Hvad forårsager gentagne spontane aborter?

Det sker for omkring 15% af alle gravide kvinder, at de aborterer spontant. Gentagne spontane aborter rammer 1% af alle kvinder. Ca. 70% af alle tidlige spontane aborter skyldes fatale kromosomfejl. I de fleste tilfælde er forældrene normale og kromosomfejl er derfor uforudsigelige.

Du kan stille spørgsmål til lægen her.

Hvis I ønsker straks at komme i behandlig for ufrivillig barnløshed tilbyder Copenhagen Fertility Center en gratis og uforpligtende konsultation med en læge.

Bestil tid - klik her eller ring 33257000