Resultater efter IVF behandlinger ?

 

 

Resultater efter IVF behandling!

 Svend Lindenberg, professor dr. med

 I de sidst år har IVF behandlingen ændret sig på mange måder og det er derfor ikke længere realistisk at opgøre resultater efter IVF behandlinger som gravid per cyklus.

 Dette skyldes at vi nu næsten kun lægger et embryon tilbage og fryser overskydende gode embryoner. Disse frosne embryoner kan jo også lægges tilbage hvis man ikke opnår en graviditet i første cyklus og må således tælle med til den første æg udtagning. I mange fertilitetsklinikker er antallet af oplægninger på grund af denne en et ægs transfererings strategi med oplægning af æg og de bedre fryse metoder gjort at mange flere fryse behandlinger nu udføres i rutine behandlingen.

 Ligeledes er der i enkelte klinikker ændret på stimulationen til Mild stimulation som nedsætter antallet udtagne g men kvaliteten af disse æg er bedre.

 Et andet forhold er at de 3 hovedårsager til at kvinder opgiver at fortsætte en IVF behandling er

  1.  Psykologiske årsager
  2. Fysiske årsager

  3. Økonomiske omkostninger ved behandlingen

 Ligeledes har nye undersøgelser vist at 38 % af de kvinder der stopper en IVF behandling gør det fordi lægen mener de ikke har nogen yderligere chance, mens resten, nemlig 62 % som stopper, kunne havde fået et barn hvis de havde fortsat. Denne gruppe er mindre ved Mild Stimulation og derfor giver denne form for behandling måske i længde bedre graviditetsresultater.

 Du kan læse hele artiklen her: www.mja.com.au/system/files/issues/207_03/10.5694mja16.01435.pdf

 Det har ikke været muligt på landsbasis at opgøre resultaterne på en mere fornuftig måde nemlig som samlede graviditeter efter en udtagning. Men dette er gjort i Australien og New Zealand.

 Disse resultater viser nu at op til halvdelen af kvinder der starter IVF behandling opnår mindst en graviditet på 3 IVF forsøg og op mod 70 % efter i alt 6 forsøg.

 Dette er vigtig information for parrene og kvinderne der går i behandling.

 Ligeledes er det meget højere samlet graviditetsrate for kinder under 30 år hvor graviditets raten efter 6 forsøg ligger på over 80%.

 

Hvad kan vi lære af dette:

 At 60 % af de kvinder der opgiver IVF pga. økonomi, fysisk eller psykisk stress har samme chancer for at blive gravid ved næste forsøg som alle andre.

 

Mild IVF kan hindre en del af disse piger opgiver pga. mindre fysisk og psykisk stress og lavere omkostninger.

 

Bestil en gratis og helt uforpligtigende samtale med fertilitetslægen

KORT VENTETID! Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest
Barnløshedsbehandling - udredning og forklaringer










Kort ventetid! Mandag til fredag 7:30 - 18:00 - Weekender 8:00 - 13:00
Vi har overenskomst med Sygesikringen. Copenhagen Fertility Center's priser og resultater.
  • The International Society for Mild Approaches in Assisted Reproduction (ISMAAR)