Overvægt og fertilitetsbehandling, grænserne flytter sig !

Overvægt og fertilitet.

Rapport fra møde i Hamburg den 26.11.17.

Det er klart at overvægt både for manden og kvinden har betydning for fertiliteten.

Men der er flere forhold man skal tage hensyn til ved overvægt og de er forskelligt for mande og kvinden:

For kvinden:

Der er ligesom 3 mål ved fertilitetsbehandling af overvægtige:

  1. Er man overvægtig er den største effekt for at forbedre fertiliteten at kvinden taber 11 % af sin udgangsvægt. Ved dette vægttab får man maksimalt ud af hormon ændringerne ved fedme og fertiliteten stiger betydeligt. Dette re så ikke ensbetydende med at man skal stoppe vægtreduktionen, hvis man kan, men det er et godt mål.

  2. Kan en overvægtig kvinde nå et BMI på 35 eller lige under er der ikke læggere normalt medicinsk grunde til at afstå for fertilitetsbehandling, hvis kvinden ikke kan komme længere ned. Der er stadigt en fordel ved at fortsætte vægttabet med fertilitetsbehandling kan starte. Man skal jo opveje effekten og risikoen for en fertilitetsbehandlingen og graviditeten overfor det, -  at kvindens fertilitet falder med alderen. Nogle gange kan man så ikke vente længere netop pga. kvindens alder.

  3. Når man under en BMI på 28 er der ingen bekymringer, men dette mål må ikke være bestemmende for start på en behandling, hvis vinden er ældre og det vil tage for lang tid eller umuligt for at opnå dette vægttab.

For manden:

  1. Her er overvægt mere et generelt problem fra væg over 28.30 i BMI. En hvilken som helts vægt reduktion er vigtig Både sædmængden, koncentrationen af sædceller og kvaliteten af sædceller øges ved et vægttab.  Her kan man også ligesom hos kvinden se en effekt af bare forbedre livstil med motion og sundere diæt (ingen rygning) etc. Faktisk ser man en del infertile mænd live fertile bare ved disse få men effektive råd.

  2. Også her gælder reglen om at en 11 % vægt reduktion har den maksimale effekt på fertiliteten.

 

Derfor har vi på Copenhagen Fertility Center det tilbud at alle overvægtige ufrivilligt barnløse kan komme til rådgivning og planlægning af deres behandling. Vi stiller op med råd, diætist og evt. medicinsk behandling for at nå vores mål. Ved mødet her i Hamburg er det fastslået at selv små vægtændringer er vigtige og grænserne for vægten ikke altid er det vigtigste ved fertilitetsbehandling. Det er vigtigt at se på hele mandens og kvindens situation og ikke vente for længe med at få børn, når alderen er omkring 35-40 år.

Læs mere her: http://www.copenhagenfertilitycenter.com/nyheder/fedme-og-fertilitetsbehandling-.htm

Bestil en gratis og helt uforpligtigende samtale med fertilitetslægen

KORT VENTETID! Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest
Barnløshedsbehandling - udredning og forklaringer


Kort ventetid! Mandag til fredag 7:30 - 18:00 - Weekender 8:00 - 13:00
Vi har overenskomst med Sygesikringen. Copenhagen Fertility Center's priser og resultater.
  • The International Society for Mild Approaches in Assisted Reproduction (ISMAAR)