Hvorfor tilbyder CFC ikke PGS til IVF

Hvorfor laver Copenhagen Fertility center PGS?

 

PGS er præimplantatorisk genetis screening, dvs. man undersøger æggets kromosomer inden det lægges tilbage ved IVF.

 

Det lyder jo fornuftigt at man kan screene æggene inden de bliver lagt tilbage i moderen for herved at undgå, at man lægger dårlige eller syge æg tilbage.

Dette er specielt klogt syntes mange, da der jo opstår rigtigt mange kromosomfejl i æg. Specielt når kvinden bliver over 35 år ser man en meget stor del af æggene har kromosomfejl.

 

Problemer er bare at PGS ikke hjælper. I mange undersøgelser er det vist at det ikke hjælper. Sidst ved ESHRE kongressen  i Geneve 2017,  så man i et meget stort arbejde (ESHRE ESTEEM) ingen forskel   antallet af fødte sunde børn efter PGS eller bare IVF.

Det vi ved, er at anvender man PGS på almindelige IVF patienter øger man ikke deres chance for at få et barn. I nogle undersøgelser viser det sig at man sænker deres chancer Ligeledes ser man nu at mange blastocyster er blevet smidt ud efter PGS da man troede de var syge, hvilket de ikke var.

 

Ja man finder nu også fertilitetsklinikker der tilbyder udtag af æg i flere omgange og så fryse alle æg efter de er blevet undersøgt med PGS.  Med den viden vi har i dag ved vi at det eneste man opnår er en forringet chance for graviditet. Derfor tilbyder Copenhagen Fertility Center ikke PGS til almindelige IVF patienter.

 

 

Bestil en gratis og helt uforpligtigende samtale med fertilitetslægen

KORT VENTETID! Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest
Barnløshedsbehandling - udredning og forklaringer


Kort ventetid! Mandag til fredag 7:30 - 18:00 - Weekender 8:00 - 13:00
Vi har overenskomst med Sygesikringen. Copenhagen Fertility Center's priser og resultater.
  • The International Society for Mild Approaches in Assisted Reproduction (ISMAAR)