Hvorfor anvender CFC flere inseminationer før IVF og så Mild IVF ?

Hvorfor går Copenhagen Fertility Center ind for mild stimulation og flere  inseminationer?

Der har været en tendens i de sidste par år til at tilbyde 3 inseminationer ved uforklarlig barnløshed og når manden har let nedsat sædkvalitet. Herefter har man anbefalet IVF behandling med kraftig hormonstimulation for at opnå et graviditet så hurtigt som muligt for kvinden eller parret.

Denne behandlings strategi har medført flere bivirkninger og øget omkostninger for den enkelte og samfundet for at få et barn.

En meget stor videnskabelig undersøgelse fra 2015 har man undersøgt hvilken behandling der var bedst for netop ufrivilligt barnløse.

17 fertilitetscentre undersøgte 602 patienters behandling ved lodtrækning enten at behandle dem med 6 inseminationer med let stimulation, Mild IVF 6 gange eller 3 almindelig IVF behandlinger med kraftig stimulation og oplægning af et æg hver gang.

Man fulgte så disse patienter igennem behandlingerne i et år g fandt at der ikke var nogen forskel mellem graviditetsraterne i de behandlede grupper.

Denne undersøgelse har sammen med flere andre lignede videnskabelige undersøgelser gjort at vi på Copenhagen Fertility Center opfordre par med ufrivillig barnløshed til først at gennemgå op til 6 inseminationer før de så vælger enten almindeligt IVF eller Mild IVF.

Denne store undersøgelse viste også at Mild IVF på mange måder var lige så god som almindeligt IVF med mange hormoner.

Det endnu mere spændende ved denne artikel er at man formentligt ikke vinder noget ved at skifte efter 6 inseminationer til almindeligt IVF men lige så godt kan anvende sig af den meget mere skånsomme Mild IVF.

Du kan selv læse artiklen her:

Prevention of multiple pregnancies in couples with unexplained or mild male subfertility: randomised controlled trial of in vitro fertilisation with single embryo transfer or in vitro fertilisation in modified natural cycle compared with intrauterine insemination with controlled ovarian hyperstimulation

BMJ 2015; 350 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.g7771 (Published 09 January 2015) Cite this as: BMJ 2015;350:g7771

Bestil en gratis og helt uforpligtigende samtale med fertilitetslægen

KORT VENTETID! Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest
Barnløshedsbehandling - udredning og forklaringer


Kort ventetid! Mandag til fredag 7:30 - 18:00 - Weekender 8:00 - 13:00
Vi har overenskomst med Sygesikringen. Copenhagen Fertility Center's priser og resultater.
  • The International Society for Mild Approaches in Assisted Reproduction (ISMAAR)