Hvem er kandidat til Mild IVF

Hvem er kandidat til Mild IVF stimulation?

Der er en stor diskussion mellem læger internationalt om hvor Mild IVF har sin plads i fertilitetsbehandlingen. Nogle kan godt se det virker og andre specielt i USA kan ikke forstå, hvorfor man ikke bare skal tage mange æg ud.

En del af forklaringen på denne diskussion er at man hele tiden taler om forskellige grupper af patienter, som så har forskellige behov og tilstande, der ikke kan sammenlignes.

Meget kort kan man opdele IVF behandlingen i 4 dele:

  1. stimulationen som har til hensigt at få flere æg modnet af god kvalitet samtidigt

  2. udtag, befrugtning og dyrkning af æggene

  3. oplægningen i en modtagelig livmoderslimhinde

  4. frysning af evt. overskydende æg

Det overordnede formål ved en fertilitetsbehandling er med så simple midler at få en graviditet så hurtigt som muligt.

Derfor er det vigtigt ved

  1. stimulationen at skåne kvinden så meget at hun får gode æg ud men ikke får for mange bivirkninger. Ved Mild IVF giver man netop så lidt medicin, at der kommer 2-4 æg ud, ikke mere og derved nedsætter man bivirkningerne. Ligeledes har man set hos specielt meget unge og ældre kvinder at æggene ved mild stimulation har en bedre kvalitet end ved konventionel IVF behandling. Dette gør det billigere og sikre for kvinden i IVF behandling.

  2. når der er få æggeblærer at tage æggene ud fra er selve æg udtagningen mere skånsom, og når de æg der kommer ud er af bedre kvalitet er der ikke behov for avanceret udvælgelse af æggene med Embryoscoper etc. Dette gør det billigere, sikre og bedre for æggene.

  3. Selve oplægningen er lettere når kvinden ikke er så overstimuleret da livmoderslimhinden er mindre skadet af den høje kvindelige kønshormon man ellers ser ved almindelig IVF. Livmoderslimhinden er bedre forberedt og behøver ikke så meget støttende medicin efter for at bevare en graviditet.

  4. Det er rigtigt at efter en Mild Stimulation er der et mindre antal æg til frysning. Men hvis opgaven er at få en graviditet hurtigt giver det ingen mening at fryse æggene før en oplægning. Kun i gruppen af fuldt fertile kvinder mellem 30-35 år kan det have en mening at fryse æg og så hvis de ikke bliver gravide i første cyklus kan fryse æg blive en vigtigt ting at lægge op i en spontan cyklus når netop det ligner en Mild Stimulation.

”Min konklusion er derfor at meget unge og kvinder over 35 år formentligt har bedre resultater ved at blive behandlet med Mild stimulation. Kun kvinder der ønsker at give æg væk og er mellem 30 og 35 år kan det være en værdi at lave almindeligt IVF. Ligeledes for enkelte andre med specielle problemer.”

Svend Lindenberg Professor dr. med. 01.11.17

Bestil en gratis og helt uforpligtigende samtale med fertilitetslægen

KORT VENTETID! Udfyld formularen og vi vender tilbage snarest
Barnløshedsbehandling - udredning og forklaringer


Kort ventetid! Mandag til fredag 7:30 - 18:00 - Weekender 8:00 - 13:00
Vi har overenskomst med Sygesikringen. Copenhagen Fertility Center's priser og resultater.
  • The International Society for Mild Approaches in Assisted Reproduction (ISMAAR)